Všetko pre váš vysnívaný domov... 10% zľava po registrácii

picture
  • Blog
  • Príspevok: Spálňa chalupár

date11.9.2020

Spálňa chalupár

 

Spánok so spomienkami na detstvo.

 

Spomínate, ako ste sa cítili u babičky na letných prázdninách? Ako Vás ukladala do pruhovaných veľkých perín a po prebudení ste cítili čerstvo upečené tvarohové buchty. S vidieckym štýlom sa vrátime práve ku všetkému, čo pripomína prírodu, vidiek a časy strávené u našich babičiek a prababičiek. Ani nemusíte žiť priamo na dedine, a napriek tomu prepadnete krásnemu kúzlu interiéru vo vidieckom štýle. Jednoducho zariadite chalupársku spálňu nielen vo vidieckom stavení ale pokojne aj v panelovom dome. Ide hlavne o útulnosť a obklopovanie sa vecami, ku ktorým ste si vybudovali citový vzťah. Vďaka tomu sa v poslednej dobe stáva chalupársky štýl čím ďalej tým viac obľúbený.

Vidiecky štýl je a vždy bude založený na tradíciách, nadčasových vzoroch a použitých materiáloch. Samozrejme je prepojený s prírodou a zmysluplne sa vracia k poctivým hodnotám. Použitím prvkov z vidieckeho štýlu si prinesieme do svojho domu príjemný pocit a útulnosť. Hlavným cieľom je vrátiť sa k pôvodným hodnotám, ale zanechať si maximálnu funkčnosť aj modernosť celého interiéru. Ideálne práve pre milovníkov jednoduchosti a tradícií s dotykmi prírody.

Medzi hlavné prvky chalupárskeho štýlu patrí rozhodne drevený nábytok. Najlepšie je staviť na masívny drevený nábytok, ten s vami prežije mnoho ďalších rokov. Práve masívne drevo je takmer večným materiálom, ktorý s pribúdajúcim časom zreje ako víno. Tým najlepšie docielite pravú autenticitu chalupárskej spálne u vás doma.

 

Naša spálňa v chalupárskom štýle je poňatá tak ako môže byť u vás doma či na chalupe. Nechajte vládnuť drevo, ktoré je pre tento štýl tak typické. Dominantná je krásna drevená masívna posteľ, v ktorej nájdete to pruhované obliečky nielen s krásnymi spomienkami. Určite nemôžeme zabudnúť na veľkú šatníkovú skriňu, ktorá je ďalším hlavným bodom celej miestnosti. Praktickú komodu a nočné stolíky v rovnakom dekore a prevedení, dotvára celkový vzhľad vašej chalupárskej spálne. Nástenné zrkadlo, stolná drevená lampa s jutovou väzbou a drevený osobný sluha skvele dokončí vzhľad chalupárskej spálne ako celku.

Vidiecky štýl sa rozhodne nezaobíde bez doplnkov. Dokonca sa v chalupárskom štýle dovoľuje istá schovívavosť v preplácanosti. Dôležité je, aby Vám zhotovené dekorácie robili radosť a mali ste z nich dobrý pocit. Pruhované vzory a prírodné farby sú pri vidieckom štýle na prvom mieste. Zamerajte sa na farbu a jednoduchosť vzorov. Nestarnúcou klasikou sú pruhy a kvetinové vzory. Ak sa teda chcete cítiť vo svojej spálni uvoľnene, príjemne a nasávať v nej tú správnu atmosféru vidieka, ako ju poznáte od svojich babičiek, potom stavte aj na dekorácie, ktoré túto atmosféru správnym smerom doladia k dokonalosti. Typické doplnky, pri ktorých nemôžete urobiť chybu sú prútené truhlice a koše, drevené stoličky, keramické a sklenené vázy, drevené sošky, sviečky a samozrejme živé či sušené kvety. Nesmieme zabudnúť na kusové koberce a rôzne kožušiny, ktoré skvele doladia celkový charakter chalupárskej spálne. Dokonca stolnú hru ako sú šach môžeme využiť nielen na napínavú partiu so svojim partnerom, ale aj ako dekoráciu.

Vytvorením útulného domova, ktorý si však ponechá svoju funkčnosť sa nemusíte vzdať ani modernosti.

Pokiaľ zbožňujete atmosféru, ktorá je tak typická pre prostredie dedinskej chalúpky, tak u nás nájdete správnu inšpiráciu aj pre bežné bývanie. Práve to vytvoríte vo svojom domove vďaka našim stránkam. Naša radosť je vytvorenie pre Vás útulného domova, ktorý Vám bude voňať ako prázdniny u babičky, kam ste sa tak radi vracali.

 

Areto tím

 

Areto blog

Tipy a rady, ktoré oživia Váš domov

benefits

22 000 produktov skladom

benefits

Do 3 dní doručený tovar skladom

benefits

Každý jeden balíček starostlivo zabalený

benefits

1200 m² skladových priestorov

benefits

50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe

  • benefits

    22 000 produktov skladom

  • benefits

    Do 3 dní doručený tovar skladom

  • benefits

    Každý jeden balíček starostlivo zabalený

  • benefits

    1200 m² skladových priestorov

  • benefits

    50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe