Všetko pre váš vysnívaný domov... 10% zľava po registrácii

picture
  • Blog
  • Príspevok: Ako si zariadiť terasu?

date11.9.2020

Ako si zariadiť terasu?

 

Vaša súkromná vonkajšia oáza

 

Terasa by mala byť miestom vo Vašom dome, kam sa budete tešiť prísť na rannú kávu, vychutnať si nedeľný obed, dať si večer dobré víno, alebo si len tak sadnúť av kľude relaxovať...

Či už máte viac priestoru, ktorý vám umožní na terasu pridať stôl, kam sa budú môcť posadiť všetci vaši priatelia, alebo hľadáte riešenie na usporiadanie pohodlného priestoru na malej terase, pripravili sme pre vás pár nápadov, ktoré vám môžu pomôcť.

 

Dôležitý je priestor

Všetko by malo byť prispôsobené priestoru, ktorý máme. Pokiaľ je Vaša terasa priestranná, môžete si ju elegantne usporiadať podľa seba, ale veci sa celkom skomplikujú, keď hovoríme o menších priestoroch. Než sa rozhodnete kúpiť vonkajší nábytok alebo iné doplnky, uistite sa, že ste si vybrali štýl, ktorý by ste najviac chceli. V ideálnom prípade by ste mali pokračovať v štýle, ktorý ste si vybrali pre celý váš domov.

 

Investujte do správneho nábytku

Nábytok na terasu je tým, čo dodáva vášmu usporiadaniu štýl a súčasne je najdôležitejším prvkom, preto by ste mali pri jeho nákupe venovať veľkú pozornosť kvalite výrobkov.

Neoddeliteľnou súčasťou je pohodlie. Pokiaľ vašu lavicu, pohovku či otoman ozdobíte pohodlnými vankúšmi, nemôžete urobiť chybu. Priestor sa náhle premení na relaxačnú zónu, kde budete chcieť tráviť svoj voľný čas.

Ďalším dôležitým detailom, ktorému treba venovať pozornosť, je odolnosť. Pravdepodobne nechcete nový nábytok kupovať každý rok, takže musíte dávať pozor na použité materiály. Ratanové kusy nábytku sú dobrou voľbou, pretože sú odolné.

 

Chráňte seba aj svoju terasu pred svojim okolím a počasím

Či už bývate v meste alebo na vidieku, nie je nezvyčajné mať susedov. Aby ste sa ochránili pred očami zvedavých susedov, ideálnou voľbou sú tieniace plachty. Nielen že je praktická, ale je aj estetická. Popoludní vám tiež ponúkne ochranu pred slnečnými lúčmi a večer udrží teplo. Ak sa chcete chrániť iba pred slnkom, bude perfektnou voľbou nastaviteľný slnečník.

Nezabudnite sa uistiť, či je zastrešenie dostatočne veľké, aby zakrylo vonkajší nábytok. Jeho vystavenie slnku vedie k zafarbeniu, k degradácii teda dochádza oveľa rýchlejšie.

Užitočnou možnosťou, ktorá vám pomôže ochrániť vonkajší nábytok pred pôsobením vonkajších faktorov, je nákup špeciálnych krytov. Užitočné budú najmä v chladnom období, keď pravdepodobne nemáte iné špeciálne miesto, kam by ste nábytok uložili.

 

Vyberte si správné dekorace a květiny

Aj vonku môžete ozdobiť steny vašej terasy. Veľké zrkadlo vnesie priestoru eleganciu alebo svetlo do tmavého kúta. Popínavé rastliny prinesú trochu sviežosti do horúcich letných dní a kvety dodajú pocit rozkvitnutej záhrady. Rastliny môžete umiestniť na nástenné police, do závesných košíkov, čí do veľkých kvetináčov. Na vašej terase si môžete založiť aj malý zeleninový záhon alebo aromatickú bylinnú záhradku.

Aby ste mohli zostali vonku aj po západe slnka, môžete pridať svetlá, sviečky, lucerny a záhradné lampy. Toto všetko vám vytvorí príjemnú atmosféru na posedenie s rodinnou či priateľmi.

Pre pokojný a ničím nerušený večer odporúčame aj lapače hmyzu. Inštalácia vhodného lapača do miestnosti alebo exteriéru môže učiniť prietrž útokom hmyzu a ochrániť vás aj pred hrýzcami a štípancami. Môžete si tak užívať vlahé letné večery vonku alebo pri otvorenom okne.

Areto tím

 

Prejsť na článok

Areto blog

Tipy a rady, ktoré oživia Váš domov

benefits

22 000 produktov skladom

benefits

Do 3 dní doručený tovar skladom

benefits

Každý jeden balíček starostlivo zabalený

benefits

1200 m² skladových priestorov

benefits

50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe

  • benefits

    22 000 produktov skladom

  • benefits

    Do 3 dní doručený tovar skladom

  • benefits

    Každý jeden balíček starostlivo zabalený

  • benefits

    1200 m² skladových priestorov

  • benefits

    50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe